Triller

De Averechtse Lynx

Opvolger van DE LACHENDE ELAND
Deel 2 van de trilogie

EEN ROTTEND LIJK. Een appartement dat van binnenuit volledig is afgesloten. Drie maanden ligt het lijk er al. Ernaast een dode kat. Zonder kop. Een schrijnend bewijs dat je in de grootstad als hoogbejaarde oud-leerkracht kunt wegkwijnen in totale eenzaamheid? Of is er meer aan de hand?

Ruben De Jongh, het nieuwe gezicht van Telefacts Crime, denkt van wel. Hoewel zijn bazen de moord op een Antwerpse diamantair en twee opmerkelijke verdwijningszaken in Antwerpen die van een dierenverzorger uit de Zoo en een knappe vastgoedagente veel belangrijker vinden, gaat Ruben toch op onderzoek uit. Dat is hij zijn oude leerkracht Latijn verplicht, vindt hij.

Tussendoor stuit hij op een van Noorwegens gevaarlijkste criminelen en ontvangt hij enkele wansmakelijke brieven van zijn vrouw die enkele jaren geleden omkwam bij een auto-ongeval.

Het onderzoek voert Ruben De Jongh van Antwerpen over Amsterdam naar Oslo en naar zijn allerpersoonlijkste hel.

“Die ongeremdheid, Tarantino. Daar hou ik van, net als van de humeurige personages, en de bijzonder suggestieve opening.”
knack.be

“Een Noorse thrillerschrijver met heerlijke over-the-top-verhaallijnen en een Antwerps gevoel voor humor.
Te mooi om waar te zijn.”

Luk Wyns, Crimi Clown

“Een complexloze thriller met personages die zeker voor mensen uit de media heel herkenbaar zijn… In het Hoge Noorden maken ze van dit boek zeker een televisiereeks.”
Tim Verheyden, presentator Koppen (één)

“Leestip!”
Vrouw.nl

“Met veel plezier stapelt de auteur moord op moord, gedrenkt in een politiek sausje.”
Vrij Nederland