Non Fiction

FC 
De Criminelen

Moord en doodslag in de voetballerij
#FCDeCriminelen

Release mei 2021

Kopstoten, karatetrappen, kniehoge tackles en een stevige elleboog. Sommige voetballers zijn geen lieverdjes. Ook niet naast het veld. Daar durven ze weleens buiten de lijnen kleuren met gokken, mishandelen, valsmunterij, witwassen, zakkenrollen, cokedeals, afpersingen, ontvoeringen… Tot zelfs regelrechte moord en doodslag!

Voetballers die niet alleen blessures, maar zelfs hun eigen dood faken; hun maîtresse in stukken hakken en aan de honden voeren. Of terechtgesteld worden als landverrader! Bij FC De Criminelen ontspoorde, ontregelde en ontgoochelde spelers bij de vleet!

Vlijmscherpe tackles, dodelijke eigen doelpunten, coke en kogels vliegen de lezer om de oren in deze messcherpe afrekening met moord en doodslag in de voetballerij. Van Diego Maradona tot Gilbert Bodart, van Nizar Trabelsi tot Jantje Mulder, van Dirk Goossens tot Mobutu Sese Seko, van Ryan Giggs tot Garrincha, van Godwin Okpara tot René Higuita… Geen woorden, maar misdaden en vooral veel bloed aan de paal!

 De criminelen, de criminelen wij zijn de stoutsten van het land
de criminelen,
de criminelen crimineel zijn is plezant! 

FC De Criminelen is deels een herwerking van, maar vooral toch een meer dan uitgebreid vervolg op Het Foute Eltal dat in 2012 verscheen.

klik op de artikels om ze te lezen

klik op de artikels om ze te lezen

klik op de logo’s om het artikel/film te bekijken

klik op de logo’s om te beluisteren